Többen vennék igénybe pályázati tanácsadó segítségét – ezért van szükség a szakértőre

A vállalkozások 30 százaléka telephely-fejlesztési támogatásra pályázna, de összességében minden negyedeik cég indulna valamilyen uniós forrásért – derült ki az Erste Bank felméréséből.

A korábbiakhoz képest változás, hogy munkahelyteremtő pályázatban a cégeknek csak alig 6 százaléka gondolkodik. Az arány tavaly 40 százalék volt. A vállalkozásoknál a legfőbb cél jelenleg a termelékenység fejlesztése.

Pályázatok - Erste Bank

A felmérésből az is kiderült, hogy a kkv-k hangsúlyosabban szorulnak szakemberek támogatására. Ugyanis sokan a pályázathoz terveznének, találnának ki projektet. Ez pedig valószínűleg nem célravezető, de segítséggel meg lehet találni a cégeknek leginkább megfelelő kiírásokat. Erre a bankok, köztük az Erste is kínál megoldást. És úgy tűnik, igény is van ár. Trombitás Zoltán, a pénzintézet EU Irodájának vezetője elmondta: míg az őszi felmérésre válaszolók 41 százaléka jelezte, hogy igényt tartana a bankjától ilyen jellegű támogatásra, a mostani felmérés során ez az arány már számottevő bővülést, 60 százalékos érdeklődést mutat.

Trombitás Zoltán egy korábbi Vas megyei előadása itt tekinthető meg.

Egy korábbi bejegyzésünkben egyébként összegyűjtöttük, hogy az egyes, Vas megyében kirendeltséggel is rendelkező kereskedelmi bankokban milyen uniós szolgáltatásokkal várják a cégeket. Ha kíváncsi vagy erre, itt megnézheted.

De, ha nem szeretnél lemaradni a vállalkozóknak szóló legfrissebb uniós kiírásokról, iratkozz fel az értesítési listánkra itt.

Szeretnék értesítést kapni a friss pályázati kiírásokról!