Milyen kérdéseket tegyünk fel egy állásinterjún?

Van néhány dolog, amit nem árt megkérdezni, ha a legjobb jelöltet keressük a vállalkozásunknál az adott betöltendő állásra. Sok kiderülhet egy-két jó kérdésből. De melyek ezek?

Derítsük ki például, hogy a jelöltünknek valóban szenvedélye-e a mi küldetésünk. Kérdezzük meg, hogy miért ezt a munkát választotta? És figyeljünk arra, hogy a munkaköri leírásra vonatkozó érdeklődésen túl milyen plusz kérdései vannak.

Kérdezzük meg, hogy mi az az utolsó dolog, amit önmaga megtanult? A válaszból hamar kiderül, hogy az álláskeresőnk nyitott-e a fejlődésre. Akár meg is kérhetjük, hogy gyorsan adjon néhány infót arról, mit sajátított el. Így deríthetjük ki, mennyire mély az önállóan szerzett tudás.

Fontos kérdés lehet: Mit tenne, ha kap egy feladatot, de nem tudja mit és hogyan végezzen el. Van, aki egyből a felettesét keresi. Ez nem feltétlenül pozitívum. Sokkal jobb, ha valaki önállóan is megpróbál információt szerezni. Vagyis egy lépéssel előbbre jár.

Kérdezzük a felvételizőnket a karrier terveiről. Ebből hamar megtudjuk, mi a motivációja. És arról “faggassuk” a jelöltet, hogy miként határozná meg a siker fogalmát. Ebből szintén a motivációra és a távlati terveire lehet következtetni, vagyis megtudjuk, hogy mennyiben várhatjuk el a leendő dolgozótól, hogy plusz dolgokkal segítse a vállalkozás fejlődését.

Milyen kérdéseket tegyünk fel az állásinterjún?

Szakértők szerint sok mindenre utalhat az, ha kiderítjük, mi az a következő új dolog, amit szívesen tanulna a jelöltünk. Meg kell ugyanis bizonyosodni arról, hogy megvan-e benne a vágy a fejlődésre.

Az Inc.com által megkérdezett HR szakemberek azt vallják, hogy mindenképpen meg kell tudni azt is, miért dolgozna a jelöltünk az adott területen. Csak a fizetés vagy az új feladatok és a kihívások is érdeklik-e.

Kérdezzük meg azt is, hogy miért ne alkalmazzuk a jelöltünket. Ez a kérdés valószínűleg elbizonytalanítja a jelentkezőt. És nehezen fog majd választ adni. De hamar kiderül, hogy a jelöltünk valóban megbízható-e, tisztességes-e és elég intelligens-e a munkához.

Mások megkérdezik azt is, mi a legnagyobb hiba, amit valaha elkövetett. Vagy azt: Mit tesz akkor, ha a felettese valami olyanra utasítja, amivel ő nem ért egyet?

Gyakori kérdések még: Mondja el, mikor kért bocsánatot legutóbb valakitől, és milyen szituációban történt ez? Mit tenne, ha látná, hogy a kolléga nem biztos a munkájában, sokat hibázik? Mi volt a legnehezebb helyzet az életben, és hogyan oldotta azt meg? 

Az Amazonnál például megkérdezik azt is, mit tenne ha kiderülne, hogy egy jó barátja lopott a munkahelyen? Érdekes válaszokat várhatunk erre is. És nagyon értékes információkhoz is juthatunk ezekből.

De sok kiderül abból is, ha megtudjuk, milyen a jelöltünknek egy tökéletes nap. És kérjük meg arra is, hogy mondja el, szerinte mi felelős az elért sikerért. A válaszból kiderül, hogy önző típus vagy fontos számára a csapat.

És érdekes lehet a válasza, ha megkérdezzük tőle, hol látja magát öt év múlva. Ebből megtudhatjuk például, hogy a mostani munkát csak ugródeszkának használná, avagy hosszútávú tervei vannak. Kérdezzük meg, hogy miért tartja magát sikeresnek, de feltehetjük azt a kérdést is, hogy mit sajnálna, amit nem csinált meg, ha a mai lenne az utolsó nap az életében.

Ezekre a nem direkt kérdésekre sok, nagyon is konkrét információt tartalmazó választ kaphatunk. Segítségükkel nagyobb eséllyel találjuk meg a cégünk számára leginkább megfelelő munkavállalót. Alkalmazzuk tehát ezeket a kérdéseket.

Ha észrevételed van a témával kapcsolatban, oszd meg velünk itt!

 

Inc.com / VasiGazdaság

The post Milyen kérdéseket tegyünk fel egy állásinterjún? appeared first on VasiGazdaság – állás Szombathely, pályázat, közbeszerzés Vas megye.