Így indíthatsz Instagram-hirdetést a Facebook profilod segítségével

Már itthon is lehetővé vált, hogy a Facebook profilunk segítségével Instagram-hirdetést is indítsunk. És még Instagram fiókra sincs ehhez szükség.

Bár akik komolyan gondolják az online marketinget, valószínűleg előbb-utóbb létrehoznak ilyen közösségi profilt is. Amit egyébként a helyi vállalkozóknak is ajánlunk. Főleg azoknak a cégeknek, amelyek a fiatal korosztályt (a hazai Instagram közönség 60 százaléka 25 év alatti, a táboruk nagyjából 500 ezerre tehető) célozzák, és erős vizuális, fotós tartalmat tudnak produkálni. Olyan webáruházaknak is javasoljuk a jelenlétet, amelyek külföldi rendeléseket is teljesítenének. De az itthon kereskedőknek szinte kötelező a posztolás, legalábbis azoknak, akik a fiatalokat is célozzák. Erről bővebben itt, na, de most vissza a hirdetésre.

Instagramhirdetés - VasiGazdaság

Szóval a hirdetésünket úgy hozhatjuk létre, ha belépünk a Facebook hirdetéskezelőjébe. Ám csak akkor jelenik meg az Instagram-hirdetés létrehozásának a lehetősége, ha a kampánycél a weboldalra kattintás, a mobil alkalmazás telepítés vagy a videómegtekintés. A Facebook hirdetés mellett elindított Instagram-hirdetés célközönsége, kreatív tartalma és call to action gombjai ugyanúgy változtathatók. Szóval könnyedén elérhetjük a leendő vásárlóinkat.

Az eredményesség mérésére mi egy mérőlinket használnánk. Egészen jól működhet ilyen esetekben például a bitly.com. Ennek segítségével látjuk, hogy honnan és mennyien klikkeltek. Így egy kis összegű hirdetésből is látjuk, mennyire aktív a mi célcsoportunk a képmegosztón.

Az Instagram-hirdetésekre egyébként nagyjából ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a Facebook reklámokra. Szóval, aki egy kicsit jártas az online közösségi hirdetések létrehozásában, könnyedén elboldogul az Instagram hirdetésekkel is. De az igazán profi megjelenésért érdemes tanácsadó segítségét kérni. Így nem megy el sok idő és pénz a kísérletezésre.

Ha segítségre szorulnál, jelezd kommentben, és mi igyekszünk megválaszolni a kérdéseidet!

The post Így indíthatsz Instagram-hirdetést a Facebook profilod segítségével appeared first on VasiGazdaság – állás Szombathely, pályázat, közbeszerzés Vas megye.