Három millió forint a fiatal vállalkozóknak

Tudtad, hogy már lehet jelentkezni a Fiatalok vállalkozóvá válását segítő uniós forrásokra. És azt, hogy Vas megyében hol tudsz regisztrálni? Mutatjuk.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében hamarosan elindul a „Fiatalok vállalkozóvá válása” című program. Erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt a fiatal vállalkozók hetét lezáró ünnepségen. Elmondta, hogy a rendelkezésre álló forrás 4 milliárd forint. Ebből pedig 965 fiatal kaphat segítséget a vállalkozása elindításához.

Tehát az már látszik, hogy a program azoknak a fiataloknak szól, akik vállalkozást indítanának. De pontosan kiknek?

A pályázaton a 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves) fiatalok vehetnek részt. Olyanok, akik más vállalkozásban többségi üzletrésztulajdonnal (50 százalék feletti) nem rendelkeznek.

Persze ez nem elég ahhoz, hogy valaki elnyerje a támogatást. Megalapozott ötlettel és életképes tervekkel kell rendelkezni. És nem árt, ha megvan bennünk a vállalkozói képesség is.

fiatal vállalkozókat támogató pályázat

Feltétel továbbá, hogy a pályázó az Ifjusági Garancia Program regisztrált tagja legyen, legalábbis a 18-25 éves korosztály esetében. Valamint álláskeresőnek vagy inaktívnak (olyan fiatal, aki sem oktatásban sem képzésben nem vesz részt és nem is dolgozik) kell lenni. De a munkanélküliek közül azok a 25-30 év közötti fiatalok is részesülhetnek a támogatásban, akik tanulmányaik befejezését követően munkanélküli ellátásra nem szereztek jogosultságot. Erről további részletek itt.

Regisztrálni a programba a Magyar Fejlesztési Alapítvány oldalán lehet. A Vas megyéből itt célszerű. A regisztrációt követően a rendszer végigvezet a tudnivalókon és a megadott e-mailcímen kapsz értesítést a legfontosabb információkról.

Ha valaki itt regisztrál, hozzáférést kap egy úgyneveztett tudástárhoz is, ahol akár az üzleti tervezéshez is kaphat segítséget. Továbbá itt cserélhetsz információt más, leendő vállalkozókkal is. Gyakorlatilag úgy mint egy közösségi felületen.

Regisztráltként továbbá lehetőséget kapsz arra, hogy jelentkezz a program eseményeire, képzéseire. A kötelező felmérésekre. Ha pedig a tesztek jól sikerültek, jöhet a támogatási szerződések aláírása, ami biztosítja a szakmai képzések, tanácsadások térítésmentes igénybevételének lehetőségét. A képzések után jönnek a vizsgák, ha ezek is sikeresek, akkor elkészíthető az üzleti terv. Majd lesz személyes meghallgatás is és az üzleti terv véglegesítése után jön a bírálat. És ha jól dolgoztál, elnyerted a 3 millió forint támogatást.

Hasznos volt a bejegyzés? Szeretnél hasonló pályázati információkat olvasni? Iratkozz fel az értesítési listánkra itt!