Ha így kommunikálsz 2016-ban, eredményesebb lehet a vállalkozásod

2016 egyértelműen a tartalom éve lesz. Az idei, 2015-ös “bemelegítés” után jövőre már minden bizonnyal cégek tömegei támaszkodnak nagyobb mértékben a webes tartalom kínálta lehetőségekre. Azaz a cégek stratégiájában minden eddiginél nagyobb szerepet kap a tartalommarketing és a tartalommenedzsment. Vagyis aki nem így tesz, feltehetően nem szerez versenyelőnyt a konkurenciához képest.

Fontos tehát, hogy vezessünk blogot. És ez már szinte kötelező. De olyat, amiben hasznos tanácsokat adunk az ügyfeleinknek. És ennek nem az eladás az elsődleges célja, hanem az információ átadása. A blogban pedig kínáljunk fel lehetőséget arra, hogy az érdeklődőink feliratkozhassanak a hírlevelünkre, vagy nézzenek körül a termékeink között. A reklám legyen álcázott!

Készíts videókat! Nem kell nagy dolgokra gondolni. Válaszolhatsz például a hozzád beérkező szakmai kérdésekre videós formában is. Ezt 2016-ban valószínűleg sok cég fogja alkalmazni.

Készíts infografikákat! A jól átlátható, grafikailag rendben lévő elemzéseket szívesen nézegetik az érdeklődők. Ezeket pedig oszd meg mondjuk a Pinterest profilodban.

Mérd az érdeklődőid szokásait! Elemezd a megtérülést! Azaz a ROI-t. Használd a Google eszközeit a feltérképezésre! Mondjuk a Webmester eszközöket, az Analytics-et vagy az AdWords-öt. Nézd meg például, hogy a weblapodra érkező látogatók közül mennyien fordulnak vissza, mennyien kattintanak tovább, vagy mennyi időt töltenek a bejegyzés elolvasásával.

Online marketing tanácsok Szombathely

Használj olyan hirdetési megoldásokat, amikért kattintásonként kell fizetni. És koncentrálj a SEO-ra. Azaz optimalizáld az oldaladon lévő szöveges tartalmat úgy, hogy a keresőkben az általad meghatározott kulcsszavakra előkelő helyen legyen a weblapod. Ezáltal segítsd, hogy sok organikus, természetes (nem fizetős) érdeklődő, releváns látogató érje el az oldaladat.

2016 egyértelműen a tartalom éve lesz – ez tény. De önmagukban ezek a tartalmak nem működnek. Figyelj arra, hogy megfelelő módon közöld a mondanivalódat a Facebookon, helyesen jelenj meg a Youtube csatornádon és megfelelően optimalizáld a weblapod szövegét, valamint ügyesen gyűjts feliratkozókat a hírleveledre. És természetesen úgy küldj hírlevelet, hogy abban olyan tartalom legyen, ami valóban érdekli a feliratkozókat.

Ahhoz, hogy ezek a megoldások tényleges eredményt hozzanak, legtöbbször szakértő tartalommenedzserre van szükség. Egyébként egy rosszul megtervezett tartalommarketing stratégia kudarcba fulladhat. Erre ügyelj, és ne hagyd, hogy kidobott pénz legyen a marketingköltés.

Meglátásunk szerint 2016-ban egyre több vállalkozásnál ismerik fel, hogy fontos a közösség tartalommal történő kiszolgálása. És azt is egyre többen látják majd be, hogy a leendő vagy a már meglévő ügyfelek érdeklődése csak akkor kelthető fel vagy tartható fenn, ha bizalmat építünk. Ezt pedig jó tartalommal lehet a leghatékonyabban.