Ezért figyelj a dolgozóid igényeire!

Nem csak az újonnan végzett szakképzett munkavállalók megszerzése nehéz ügy Vas megyében, hanem a régi dolgozók megtartása is. Mi most mutatunk néhány tippet, ami segíthet ez utóbbi probléma kezelésében, megoldásában. Az Aon Hewitt HR cég kutatási eredményei lesznek a segítségünkre.

A kimutatás szerint akkor tehetsz a legtöbbet a munkavállalóid megtartásáért, ha ügyelsz a munkahelyedről kialakult kép gondozására. Ez ugyanis nagyban befolyásolja a vállalathoz való kötődést. Ahogy az is, hogy a vállalat pénzügyi eredményeiből a dolgozók is részesüljenek. Fontos továbbá, hogy a felső vezetés emberközpontú és őszinte legyen a munkavállalókkal. Továbbá biztosítsák a dolgozók számára a fejlődési, előrelépési lehetőséget. És jutalmazzák őket a sikerekért.

Kiderült az is, hogy megéri figyelni a dolgozók igényeire. Azoknak a munkahelyeknek, amelyek szem előtt tartják a munkavállalók reális elvárásait, lényegesen kevesebb, a fluktuációhoz hasonló problémával kell megküzdeniük – állítja az Aon Hewitt szakembere.

Az elkötelezett munkavállaló kisebb eséllyel keres új állást. Ráadásul sokkal jobban is teljesít a munkaidejében.

A profitline.hu-n közöltek szerint: jól bizonyítja a munkaadók befektetésének eredményességét, hogy a magasabb elkötelezettségű kollégákkal dolgozó gyáregységek esetében kevesebb a minőségi hiba és a munkabiztonsággal kapcsolatos kártérítési igény is.

woman-690036_640

Az említett felmérés szerint ma egy átlagos magyar vállaltnál a dolgozók 62 százalék számít elkötelezettnek. Ők szívesen ajánlják másoknak is a szervezetet, mint potenciális munkahelyet.  És nem is terveznek állást változtatni, a munkájukban pedig az elvárások felett teljesítenek.  

Mivel nem elégedettek a munkavállalók?  

Itthon a dolgozók a globális mintának megfelelően leginkább a közvetlen felettesükkel és a munkatársaikkal elégedettek, míg legkritikusabban a fizetésükről és az előrelépési lehetőségeikről nyilatkoznak.

Ezeken túl viszont fontos megemlíteni, hogy a tehetségek megszerzéséért és megtartásáért folytatott versenyben komolyan növekszik a munkahelyi frusztráció, ami pedig rontja a munka és a magánélet egyensúlyát. És ez komoly stresszhelyzetet eredményez – ami pedig nem kis munkahelyi probléma. Ez minden ötödik hazai munkavállalót érinti.

Veres Rita, az Aon Hewitt szakembere elmondta: „Az igazi kihívást az okozza, hogy a vállalatoknak ebben a feszült környezetben kell ösztönözniük, motiválniuk és megtartaniuk a meglévő kollégákat, akikre egyre nagyobb nyomás nehezedik.”